Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Με αφορμή την προγραμματισμένη αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τη στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αύξησε το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες κατά 25% από 1 Ιανουαρίου 2009, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, αδιαφορώντας για την ζοφερή κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί να αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους. Αρνείται η κυβέρνηση να κατανοήσει τα προβλήματα τους και να συμμετέχει στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας συναινετικής λύσης.
Ουσιαστικά η συντηρητική κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει ότι οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό και μέσο εξυπηρέτησης για τον πολίτη και για αυτό δε δίνει τη δέουσα προσοχή.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οφείλει ο Υπουργός Μεταφορών να προχωρήσει άμεσα σε ένα γνήσιο διάλογο με τους εργαζομένους.»